Over Tom

Coach Tom Therapie Mariakerke

Dat het leven niet altijd rozengeur en maneschijn is, zal iedereen wel al aan den lijve kunnen ondervinden hebben. Je komt altijd wel ergens obstakels tegen die het moeilijker maken om goed te kunnen functioneren. De kunst bestaat erin om op een gepaste manier om te gaan met deze obstakels. Soms lukt je dat op eigen houtje maar soms is er meer nodig. En dan kan je terecht bij coach Tom.

Ik ben Tom Monsieur, 42 jaar en trotse papa van 2 kinderen (9-7 jaar). Na mijn opleiding Sociaal- Cultureel werk, heb ik mijn rugzak genomen en ben ik gaan rondtrekken in Honduras. Na enkele jaren het beste van mezelf gegeven te hebben in het jeugdwerk, ben ik in de zorg actief geweest met het accent op psychiatrische thuiszorg. Ik heb toen ook mijn 2 jarige opleiding gevolgd in Systeeminterventies en Relatie- en gezinstherapie bij het Centrum voor de Studie van het Gezin te Gent.

Op dit moment ben ik leerlingenbegeleider in het Buitengewoon Secundair Onderwijs OV4, type 9 (jongeren met ASS). Ik heb verre van de pretentie om te beweren dat ik iedereen kan coachen en dat je ‘als nieuw’ bij me buiten wandelt. Ik deins er ook niet voor terug om aan te geven dat bepaalde materie mijn petje te boven gaat en dat een doorverwijzing eerder aangewezen is. Maar ik durf wel te stellen dat door mijn no nonsens- aanpak, je wel zelf snel zal inzien of onze samenwerking een meerwaarde biedt voor de problemen waar je tegenaan loopt.

Ik zou mijn site kunnen overladen met massa’s theorie maar ik ga het beperken tot een minimum. Ik geloof sterk dat elk traject individueel moet bekeken en uitgewerkt worden. Theoretische achtergrond is uiteraard onontbeerlijk maar tegelijkertijd ben ik ervan overtuigd dat elk individu uniek is en dat die persoon ook zo moet behandeld worden. Op Google kan je veel vinden (zo heb je ook waarschijnlijk mij gevonden) maar de grote meerwaarde van met een coach in zee te gaan, moet je ervaren en kan ik niet in woorden of theorieën uitdrukken… .

Mijn passie

Mijn passie is om mensen te helpen groeien en hun volledige potentieel te bereiken. Als coach vind ik het fantastisch om te zien hoe mijn cliënten kleine stapjes zetten en uiteindelijk grote veranderingen teweegbrengen in hun eigen leven en bijgevolg ook in dat van anderen.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen in staat is om zichzelf te ontwikkelen en te verbeteren ik vind het een eer om een klein stukje te kunnen bijdragen aan dat proces.

Maar mijn passie gaat verder dan alleen het helpen van individuen. Ik geloof ook in het belang van het bouwen van sterke, gezonde gemeenschappen. Als voormalig jeugdwerker en leerlingenbegeleider heb ik gezien hoe belangrijk het is om een veilige en ondersteunende omgeving te creëren voor jongeren en volwassenen. Ik wil graag bijdragen aan het opbouwen van zulke gemeenschappen waarin mensen elkaar steunen en helpen groeien.

Waarom kiezen voor
Coach Tom?

Kies voor Coach Tom als je op zoek bent naar een contextuele therapeut die gespecialiseerd is in het begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen.

6

Individuele begeleiding

Samen brengen we obstakels in kaart, stellen we een handelingsplan op en werken we naar je persoonlijke doelen.

3

Auti-coaching

Ik begrijp als geen ander de uitdagingen die gepaard gaan met ASS. Zowel voor kinderen, volwassenen als gezinsleden.

4

Gezinsgesprekken

Sommige problemen zijn gerelateerd aan interacties tussen mensen. Samen voeren we gezinsgesprekken om tot oplossingen te komen.

Praktijkervaring

Als je kiest voor Coach Tom, kies je voor iemand met een schat aan praktijkervaring. Ik heb zowel binnen de hulpverlening als het onderwijs gewerkt en heb daarnaast ook ervaring als mantelzorger. Als ouder van een kind met ASS begrijp ik als geen ander wat het is om dagelijks te leven met de uitdagingen die dit met zich meebrengt. Dit heeft mij geïnspireerd om mij te specialiseren in het begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen met ASS. Zo ben ik sinds 2023 ook een officieel erkende trainer van het Rots & Water- instituut. Ik heb verschillende opleidingen en cursussen gevolgd om mijn kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen en te verdiepen. Tot slot heb ik ook beroepservaring opgedaan binnen de psychiatrische thuiszorg. Door al deze ervaringen kan ik een brede en doelgerichte aanpak bieden voor mijn cliënten.

icon ind 3
Gratis kennismakingsgesprek

Vraag je telefonische gesprek hier aan

Bij Coach Tom kan je een gratis ontdekkingsgesprek aanvragen. Tijdens dit telefonisch gesprek kan je kort je problemen, vragen en doelen bespreken. Op die manier kunnen we samen bekijken of coaching bij Coach Tom iets voor jou is en of we een goede match zijn. Het ontdekkingsgesprek is volledig vrijblijvend en verplicht je tot niets. Wil je graag zo’n gesprek aanvragen? Klik op de knop en vul het formulier in. Coach Tom zal je dan contacteren op het tijdstip van jouw keuze.
Scroll naar boven